World Cleanup Day (2023


Zo'n twintig vrijwilligers, waaronder ook een aantal kinderen, hebben zich afgelopen zaterdagmorgen om 10:00 uur verzameld op het Waluw eiland om, onder toeziend oog van onze burgemeester, de wijk de Waluwe weer netjes schoon te maken van het vele zwerfafval. De oogst, na 2 uurtjes werken, was weer een laadbak vol met zakken afval.

We doen dit nu tweemaal per jaar, in maart (Landelijke Opschoondag) en in september (WorldCleanup Day) en iedere keer zien we steeds meer deelnemers, die dit met hart en ziel willen doen. Ook zien we daardoor in de wijk steeds meer individuele mensen die op verschillende momenten geheel zelfstandig, gewapend met vuilniszak en prikstok zwerfafval verzamelen.

Helaas zien we nog steeds veel zwerfafval op vaste plaatsen, bijv.de schoolroutes, het winkelcentrum, de Hogeweg etc. Jammer om te zien dat heel veel jeugd het kennelijk normaal vindt zijn afval gewoon langs de weg te gooien. Wel was het dit keer duidelijk dat het aantal blikjes aanzienlijk minder was eerdere keren. De jaren daarvoor zag je al een afname in plastic flesjes. Zou statiegeld dus helpen, of is er een groep (met name kinderen) die een mooie bron van extra zakgeld hebben gevonden? 

Als Wijkraad willen we alle deelnemers nogmaals hartelijk danken en tot zien hopelijk in maart en neem dan ook je buren mee.