Sint Maarten 2023


11de van de 11de

Deze keer wel goed weer, ondanks de vele regen in november. Wat een mazzel en wat een sfeer. Veel kinderen (vooral jonge) en ouders. Lekker gezellig zoals het hoort te zijn.

Het Sint Maartensfeest werd gevierd met een lampionnenoptocht en bezoek van Sint Maarten.

Om 18.00 start de lampionnenoptocht door de wijk vanaf het verzamelpunt op het kruispunt Jip en Jannekelaan - Thijs de Torenwachterstraat. De optocht wordt begeleid door live-muziek van sambaband “De Bommelero’s”. Het eindpunt is het Heer Balderikplein, hier staan vuurkorven en schenkt de wijkraad warme chocolademelk.

Om 19.00 uur arriveert Sint Maarten en zijn gevolg en wordt het verhaal van de manteldeling opgevoerd. Alle aanwezige kinderen ontvangen van Sint Maarten een appel.

De kinderen gaan langs de deuren om te zingen en snoep in ontvangst te nemen. Stel ze niet teleur en laat zien dat ze welkom zijn om aan te bellen. Dit kan bijvoorbeeld door het zichtbaar plaatsen van een lichtje bij de voordeur of het ophangen van de huis-aan-huis verspreide flyer. En maak het gezellig in de straat met lichtjes en vuurkorven.